b i  o    M e h r n a z   S a l e h i


Mehrnaz Salehi heeft samen met Hamid Tabatabaei in 2001 Shandiz Ensemble opgericht. Zij is de zangeres van het gezelschap. Haar stem staat op alle vier de cd's van Shandiz Ensemble en ook op 'Shabaneh', een compositie van Hamid Tabatabaei. In de loop der jaren heeft zij met verschillende andere musici dan die van Shandiz Ensemble samengewerkt. Behalve zangeres is zij ook schrijfster en actrice. En schildert ze.

Zij heeft haar eigen website: www.mehrnazsalehi.nl.

 

 

 

Hieronder volgt een overzicht van wat zij zoal doet en heeft gedaan naast haar deelname aan het ensemble.

Met gitarist Javier Garcia Vicente maakte zij 'Lullabies from around the World'. De cd bevat twintig slaapliedjes uit onder meer Iran, Nederland, Spanje, Polen, Letland, Japan, Wallonië en Rusland. Enkele liedjes worden in de oorspronkelijke taal gezongen, de rest in het Engels.

 

 

 

 

'Il Sogno', Italiaans voor 'de droom'. Onder deze naam treedt Mehrnaz Salehi op met Frank de Koning (piano). Hun repertoire bestaat uit Italiaanse arias.

 

 


 

 

 

'Doroed', Perzisch voor 'gegroet'. Onder deze naam treedt zij op met Vincent Geurts (gitaar). Hun repertoire besaat uit Iraanse liedjes en liederen die in het Perzisch gezongen worden.

 

 

 

 

 

Mehrnaz Salehi is ook schrijfster. Van haar hand zijn tot nu toe twee boeken (in het Perzisch) verschenen, een roman en een verhalenbundel, respectievelijk 'Waswasehaye Abi' ('blauwe verleiding') en 'Panj Ganeh' ('vijf plaatsen') getiteld. Aan vertalingen wordt gewerkt.

 

 

 

 

Tot slot staat zij ook bekend als actrice. Zij speelde de hoofdrol in De Perzen, een productie van Alabarica en Alan Yadegarian. In het muziektheaterstuk is zij koningin Atossa, de moeder van Xerxes. Hamid Tabatabaei schreef de muziek voor het stuk en samen met Imre Keblusek speelde hij deze live tijdens de voorstellingen. 

 

 

 

 

 

 

 


bio Angela Skala     |     bio Imre Keblusek     |     bio Hamid Tabatabaei